sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Hyvästit perinteiselle shampoolle!


Kuten otsikko jo paljastaakin, täällä ollaan jätetty reilu kuukausi sitten pois kokonaan tavalliset shampoot. Kokeilussa on aivan ihanat Vihreän kosmetiikan luomushamppoot, kehäkukka- ja tummille hiuksille tarkoitettu shampoopala. Erityisesti jälkimmäinen on osoittautunut toimivaksi, sillä se tekee hiuksieni omasta sävystä syvemmän. Aluksi nuo shampoopalat jättävät hiukset karheiksi ja tahmeiksi, niistä tulee siis aivan kamalan tuntoset kun shampoon on pessyt pois. Tähän auttoi saman yrityksen hoitoaine, jota olen käyttänyt myös latvasuojana. Hoitoaineen voi siis jättää hiuksiin tai pestä pois, kätevää!  


Nuo shampoopalat sisältävät vain luomulaatuisia kasvi-öljyjä, yrttejä sekä eteerisiä öljyjä. Kun käytön aloittaa, poistaa aine hiuksiin jääneet kemikaalit ja tästä johtuu tuo tahmeus. Tahmeutta esiintyy vaan märissä hiuksissa pesun jälkeen, eli kun hiukset kuivavat, ne ovat taas oma itsensä. Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen kyseisiin tuotteisiin, sillä pesuväli on pidentynyt kahteen/kolmeen pesukertaan viikossa! Itselläni ovat täysin käsittelemättömät pitkät ja tummat hiukset, joille luomutuotteet sopivat täydellisesti. 

Kolme päivää pesusta
Käsittelen hiuksiani aina välillä myös kananmunalla, joka siis puhdistaa ja hoitaa hiuksia. Oma sekoitukseni sisältää noin puoli desiä vettä, kaksi kananmunaa ja noin ruokalusikallisen oliiviöljyä. Levitän seoksen kuiviin hiuksiin, ja suojaan hiukset tiukalla elmukelmu kerroksella. Annan vaikutta reilu puoli tuntia, ja pesen pois pelkästään haalealla vedellä. Lopputuloksena kauniin kiiltävät ja silkkiset hiukset. Oma kokemukseni näistä luomu tuotteista on niin hyvä, että paluuta kemikaaleja sisältäviin shamppoisiin ei enää ole, seuraavaksi lähtee testiin eteeriset öljyt. Luomukosmetiikan käyttäminen on ekologinen valinta, jolla on useita hyötyjä.

Liitteenä kuva, miltä hiukset näyttävät (harjaamattomina) kolme päivää pesun jälkeen, aukeaa isommaksi klikkaamalla. Minkälaisia kokemuksia teillä on luomukosmetiikasta?






10 kommenttia:

  1. Hienoa,että kirjottelet muustakin kun sisustuksesta.Uutta tekstiä odottelen,tämä oli sen verta hyvä.

    VastaaPoista
  2. Moi! Bongasin blogisi White & Fresh blogin kommenttilaarista ja teinpäs oikein löydön! Blogisi vaikuttaa kauniilta ja mielenkiintoiselta :)

    Mutta asiaan: mä olen myös ihastunut noihin Flow kosmetiikan shampoisiin. Sitä rasvoittuville hiuksille tarkoitettua kehäkukkaa ja Blondia olen kokeillut, ja molemmat toimivat tukassani hyvin. Nyt tosin kesällä oon taas käyttänyt perinteistä shampoota, koska tuntuu että näin kesällä supernopsaan rasvoittuva tukkani kaipaa tehokkaampaa pesevyyttä...

    Kiitos muuten luomuvinkistä hiustenhoitoon. Päätin kokeilla heti ja nyt istuksin tässä koneen ääressä kananmunat kuontalossa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset kommenteistasi Dara! :)

      Itse en ole huomannut eroa hiusten rasvoittuvuudessa nyt kesällä, mutta toisaalta mun hiukset nyt ei muutenkaan ole kovin nopeasti rasvoittuvat kun oon jo niin pitkään totuttanut ne vähäiselle shampoo määrälle :) Kerro sitten kun jälki näkyy, että miten vaikutti vai vaikuttiko mitenkään!

      Poista
  3. Miekin olen kokeillut noita shampoopaloja! Oli tosi hyvä, mutta käyttö kaatui vähän siihen epäkäytännöllisyyteen - shampoopullo on kätevämpi kuljettaa mukana (vaikka viekin enemmän tilaa). Sittemmin olen käyttänyt mm. Urtekramin shampoita ja ite oon ollut niihinkin tosi tyytyväinen! Viime aikoina on tosin omaa laiskuutta menty ihan Bernerin XZ-sarjan tuotteilla. Ero on kyllä merkittävä mitä pesuväleihin tulee: olen monesti (luomukosmetiikkaa käyttäessäni) ollut pesemättä hiukset jopa viikon (välissä olen saattanut kerran laittaa kuivashampoota) kun taas nykyisin hiukset on pestävä joka kolmas päivä ellei aiemmin.
    Täytyypä vissiin käydä klikkailemassa shampootäydennystä kotiin jostakin nettikaupasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, olet kyllä oikeassa tuon suhteen! Ja kyllä se itellä ainakin vie vähän enemmän aikaa ja vaivaa, kun saa sillä shampoon murikalla hinkata koko paksun ja pitkän kuontalon läpi. Tuo Urtekram on mulle aivan uus tuttavuus, ja näyttää löytyvän pullotettuja shampoita. Voisin sun suosituksella hamstrata pullon tuota pahan päivän varalle, jos tarvii kiireellä pesasta hiukset tai kiikuttaa shampoota esimerkiksi lomareissulle! :) Kiitos vinkistä!

      Poista
  4. Sama täällä!! Kaupan silikoni sössöt ovat jääneet! Tässä kaksi postausta omista kokemuksistani:

    http://myttyra.blogspot.fi/2014/06/born-to-bio.html
    http://myttyra.blogspot.fi/2014/07/tuliaisia-helsingista-osa-1.html

    Kipaiseppa lukemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäpä käyn kurkkaamassa minkälaisia kokemuksia sieltä löytyy!

      Poista
  5. Käytätkö näitä vieläki? :)
    Oon alkanu miettimään, et pitäskö kokeilla näitä, kun itellä hiukset rasvottuu älyttömän helposti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa tällä hetkellä en käytä, mutta ihan vaan siksi että on jäänyt uusien tilaus roikkumaan enkä ole saanut aikaiseksi :D mut ehdottomasti kannattaa kokeilla, josko näistä löytyis ratkaisu tuohon rasvoittumiseen :)

      Poista

Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita!