torstai 9. lokakuuta 2014

Kuka pelkää mustaa miestä?

Jos rehellisiä ollaan, oon törmänny rasismiin lähinnä lapsellisena huuteluna ja nimittelynä. Nyt kuitenkin silmiin osui sen tyypinen facebook keskustelu, että sisäinen ihmisoikeusminäni ei voinut asiaa olankohautuksella ohittaa. Häpeän ja säälin määrä on todella suuri.

Järjestäjät ei toiminut väärin, ite kun bassossa alotan keikan ja tommonen tulis lavalle. Niin tappasin salettiin.. tuli mitä tuli :D

Yllä oleva ote on yhdestä järjen riemuvoitosta, joita keskustelu piti sisällään. Keskustelussa olikin useita "saunan taa ja kuula kalloon" -meininkisiä kommentteja, argumentilla koska neekeri!!!!!111 Kun paikalle sattuu muutama täysjärkinen, on vastaus luokatonta uhkailua.

Armeija on käyty ja 2 kertaa kertaamassa. KALJU roturealisti. Sul on jo valmiix näköjään suu auki mustaa munaa varten. POIKA sä oot merkitty, varo Vittu kenelle päätäs auot.

Mun korvaan tuo sana rotu kalskahtaa ja kovaa. Nyt ei todellakaan puhuta koirista, vaan ihmisistä. Ihmisistä, joiden kuuluisi kaiken järjen mukaan olla tasavertaisia. Mutta ei, eihän se niin mene. Kaikki muut on tasavertaisia, paitsi vääränväriset. Ja muslimit. Ihan vaan siksi että ne lusmuilee ja tekee rikoksia täällä meidän hyysäysyhteiskunnassa. 

Rohkenen epäillä, ettei rikollisuus tule äidinmaidon mukana vain, jos ihonsävysi ei lähentele valkoista. Tai että uskonto tekee automaattisesti ihmisestä läpimädän rikollisen, joka räjäyttelee lentokoneita ja metroja, koska Allah. Mutta kuten jokainen päätään käyttäessä varmasti ymmärtää, meitä on monenlaista hiihtäjää. Ja näitä väärään suuntaan hiihtäjiä löytyy poikkeuksetta joka joukosta. Se, että uskot tiettyyn jumalaan tai olet syntynyt tietyssä maassa, ei tee kenestäkään huonompaa ihmistä. Yritetään muistaa, ettei koko porukka ansaitse leimaa otsaan yhden idiootin toilailujen takia. Toinen asia, mitä mun on hyvin vaikea ymmärtää, on tuo tappamisella uhkailu. Miksi joku on niin täynnä vihaa, että antaa julkisia lausuntoja siitä, kuinka hoitelisi moisen NEEKERIN minuutissa? Aivan varmasti nimenomaan tuollainen ajattelumalli on otollinen kasvualusta niille pahoille teoille, kun poljetaan osa ihmisistä rikkaruohon tasolle ja samalla kuvitellaan olevansa kaikkivoipa. Kyllä tässä vaiheessa on jo hälyttävän korkea tarve ottaa ne silmät käteen ja suhteuttaa asiat vähän todellisempaan mittakaavaan. Vaikka Matti 49v olisi kuinka isäinmaallinen ja maahanmuuttovastainen tahansa, ei Matti valitettavasti saa tästä lisäpisteitä ja muutu sen myötä yhtään paremmaksi ihmiseksi kun muut. 

Sen lisäksi etten ymmärrä tuota järjettömän huonoa itseilmaisua, en myöskään voi käsittää mistä tuo ajattelumaailma on peräisin. Tuossa samaisessa keskustelussa oli tosin ihan hyvä arvaus, kun kyseltiin onko aloittajaa joku Ahmed tönäissyt ruokajonossa, vai mistä oikeen hiertää. Päteviä perusteluita ei ehditä antaa, kun uhkaillaan ja ollaan niin kovalla tahdilla "merkkailemassa" jokainen toisinajattelija. Mahtaa niillä nyt puntit tutista, kun ei tiedä minkä näköinen kaappi sitä odottelee pihalla pesismailan kanssa. Ja kaikki tämä vaan siksi, että olet "muslimien perseennuolija". Ehkä joku mieltää minutkin nyt sellaiseksi. Nii-in, minulla ei ole mitään muslimeita(kaan) vastaan. Jokaisella on oikeus uskonvapauteen. Sitä paitsi muslimeiden keskuudessa on useita hyviä ihmisiä, jotka pitävät Islamia rauhan uskontona. Mutta kuten jo sanottu, sekaan mahtuu niitä vastaanhankaajia, joiden ei tulisi antaa mustata koko porukan mainetta. Ja ei, ei haittaa vaikka Suomessa olisi käytäntö, jonka puitteissa kaikille rötösteleville ja tahattomasti työttömille lyötäisiin lähtöpassit kouraan. Mutta ne, jotka niska limassa vääntävät täällä työtä, tai parhaimmillaan jopa useampaa työtä, ovat mielestäni ansainneet paikkansa. Kunnioitusta ja hyväksyntää unohtamatta. 

Mitä vanhemmaksi kasvaa, sitä varmempi on siitä, että tämä maailma on paha ja julma paikka. Ja ihminen - joka on keksinyt kvanttifysiikan ja robotit - on kaikkein julmin ja säälimättömin. 16 kommenttia:

 1. Hohhoijaa... Surullista kuinka ihmisillä on niin kapea maailmankatsomus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta, tässä ja niin monessa muussakin asiassa..

   Poista
 2. Rasismi on niin tätä päivää, vaikka kuinka se olisi kiellettyä ja vaikka kuinka on puhuttu suvaitsevaisuudesta. Olen itsekin kohdannut aina jonkinlaista syrjintää, vaikken "musta"/tummaihoinen olekkaan. Riittää, että puet erilaiset vaatteet päälle, saat jo valvontakamerat kyttäämään itseäsi kaupoissa. Jos olet meikannut mustat silmät ja värjännyt hiuksesi mustiksi, olet heti toisten silmissä narkkari ja viiltelijä. Jos elät samaa sukupuolta olevan kanssa, olet selvästikin pervo ja sairas, jolle ei kuulu edes lasten saaminen tai kasvatus. Saatikka, että saisit asunnon, häät ja työpaikan. Kyllähän poikkeuksia tottakai on hyväksynnässäkin ja ihania ihmisiä on olemassa. Joissakin kaupungeissa työpaikka irtoaa ja asuntokin samalla. Mutta kun kohdalle tulee yksikin sortava henkilö, joka avaa sanallisen arkkunsa, on se just tota "kuole-hirtäittes-stna-tekstiä. Tai "saaks kattoo ku panet muijaas". HEI HALOO! Missä toisten kunnioitus?! Ihmisoikeus? Arvostus? Hyväksyntä? Missä oma peilikuva, jolta kysyä, oonko nyt ihan oikeesti tosissani?!
  Ja jos olen, miksi?! Mikä on niin suuri uhka erilaisuudessa, että käyttäydyn niinkuin käyttäydyn?! ai kamala.. aihe joka saa sappeni kuivumaan kasaan palaessaan roihuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii, kaikilta ihmisiltä on turha odotella suvaitsevaisuutta saatika sitten hyväksyntää. Mikä ihme siinä on, kun kuvitellaan itse olevansa sen verran parempi ihminen, että on varaa toimia muita halventaen? Ja itse olen kyllä järkyttynyt kaikista tappopuheista, kuka oikeasti voi puhua ja ajatella niin?

   Poista
 3. Meitä on todellakin monta hiiihtäjää täällä :S Niin surullista, että monilla ihmisillä on niin kapea maailmankatsomus :( Mutta tosi hyvä teksti aiheesta, kiitos tästä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit.. Hankala käsittää, missä mennään muka niin pahasti vikaan, ettei samalle maapallolle mahdu erilaisuutta ja yksilöllisyyttä? Kiitos kommentistasi ♥

   Poista
 4. Hyvä kirjoitus. Mun kokeman mukaan valkoihoiset on melkein pahempia kuin muun ihon värin omistavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että tämä herätti keskustelua ja ajatuksia :) valkoihoisena en oo kokenut kulttuurini tai syntyperäni takia minkäänlaista solvausta tai sortoa, mutta aika rajulla tavalla se mylly pyörii taasen toiseen suuntaan.

   Poista
 5. Hyvä kirjoitus! Mahtavaa, että otat tän esille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Ihmisoikeusasioista tuskin voi koskaan puhua liikaa :)

   Poista
 6. Hyvä kirjoitus - ja samaa taas harmitellut... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa huomata, että samalla tavalla tilanteesta ajattelee moni muukin, rasimi kun on epäoikeudenmukaista mutta raakaa todellisuutta..

   Poista
 7. Olen saanut kokea myös kaikkea rasistista vain siksi, että mieheni on ulkomaalainen ja hui sentään se muslimikin. Juttua tästä ja muustakin esim.

  http://outislifee.blogspot.fi/2014/09/kiusattu.html?m=1


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä käydä heti lueskelemassa, mielenkiintoista nähdä myös tämä puoli asiasta :) Kiitos Outi!

   Poista

Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita!