perjantai 28. marraskuuta 2014

Otetaan vastaan Joulumieltä

Onks pakko hakkee kuusi vaikkei taho? Minen taho!
Onks pakko siivota vaikkei taho? Minen taho!
Onks aivan pakko matkustaa kauas mummolaan?
Onks pakko päästää itku vaikkei taho?
Mie en ainakaan ruppee tursaamaan. Onkohan bingokaan auki?


Täällä vallitsee täysi turhautuminen lähestyvää Joulua ja lisääntyvää hössötystä kohtaan. Suurin syy lienee tuossa epäjoulumaisessa säässä. Työpaikka on koristeltu kauniisti joulukoristein ja joululaulujakin soitetaan jo. Eipä siinä, kuvittelen ainakin olevani se tyypillinen jouluihminen, joka syö torttuja jo syyskuussa ja salaa yksin ollessaan kuuntelee Joulumaata kynttilöiden kärytessä. Mutta jotenkin tänä vuonna se vaivalla viritetty fiilis lässähtää viimestään siinä vaiheessa, kun kurkkaat ikkunasta ulos. Toisaalta meillä kun ei aaton vietossa ole mukana niitä aitoja joulumielisiä lapsia, ei Joulu tunnu samalta ilman jännityksellistä kiherrystä joulupukkia odotellessa. Niin, joulupukki ei ole käynyt meillä moneen vuoteen, ja veikkaanpa että syvällä sisimmissään kaikki ovat hyvin, hyvin katkeria tästä. Mutta samalla silti liian aikuisia myöntääkseen. 

Ehkä pitää nyt vaan sinnikkäästi vääntää pipareita tehotuotannolla, kuunnella pakkotoistolla joululauluja ja juosta hikihatussa kaupasta toiseen kyynärpää taktiikkaa käyttäen, jotta se Joulu tulis tännekin. Toivottavasti te muut jouluihmiset olette päässeet kiinni siihen todelliseen hurmokseen, ja te Joulua karsastavat taas onnistuneet pysymään kaukana siitä!


12 kommenttia:

 1. Ja nyt mulla soi eräs joululaulu päässä, vaikken taho!
  Samaa joulufiilistä en ole löytänyt itsestä, niinkuin aikaisempina vuosina. Pitäis kai jaksaa niitä joululahjojakin ostaa, ettei ihan viime hetkeen jäisi. Onko syynä tuo harmaa keli vai oma sairastelu vai molemmat..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh heh, ilmeisesti tässä ei paljon tahtoa kysellä ;) Niin, itse ainakin olen laittanut tämän lattean fiilistelyn puutteen ihan vaan sään piikkiin, mutta varmasti sairastelu verottaa vielä omankin osuutensa. Mutta jospa tämä tästä nyt lähtis nousuun! :)

   Poista
 2. Täälläki on vähän joulufiilis kateissa.. Jospa se sieltä jossain vaiheessa ilmaantuis. Ei ole vielä oikein mitään valmista jouluksi. Työpaikalla kyllä on jo joulu. :) Tuo miltä ulkona näyttää ei yhtään edesauta asiaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se! Meillä myöskin työpaikka on kauniisti laitettu, koti taas on joulun suhteen aivan koruton. Mutta onneksi tässä eletään vasta marraskuun viimeistä päivää ;)

   Poista
 3. Ei kyllä oo pakko jos ei taho. Tiedän tunteen, vaikka tänä vuonna olenkin joulussa kiinni. Ja puuttuva lumi kyläl latistaa tunnelmaa. Ja sata kiloa koirien tuomaa hiekkaa eteisessä. Plääh, edes vähän pakkasta ja lunta nimeksi. Pyydän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, nyt on siis lupa olla fiilistelemättä! :D Tuo hiekkaongelma on hyin ajankohtainen täälläkin, joten osaan myötäelää turhautumisesi liiankin hyvin.. Jospa meidän toiveet kuultaisiin! =)

   Poista
 4. Aina ei jaksa. Muistan että sinkkuna vietin yhden joulun ihan yksin kotona kissojen kanssa. Katselin joululeffoja ja söin konvehteja, se oli ihanaa ja erilaista. :) Tunnelmallista viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä oikeassa, onneksi aina ei tarvikkaan jaksaa! :) Vaihtelu ja niiden perinteiden rikkominen varmasti piristää, joten en epäile hetkeäkään. Sinnekin roppakaupalla hyvää mieltä alkavalle viikolle!

   Poista
 5. Mää kyllä pysyn kaukana joulusta... :D Oon jo nyt kurkkuani myöten täynnä jouluhössötystä ja sitä diibadaabaa... Argh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha :D Ymmärrän kyllä tämän kannan, jos on tuputettu joka tuutista ja torvesta liikaa joulua, ja niitä - ah niin ihania - kireitä hermoja ja kiirettä ;)

   Poista
 6. Eiköhän se joulutunnelma sieltä tule sitten kun se alkaa olla oikeasti ajankohtaista, viimeistään aattona :) Vielähän tässä on aikaa ! Itse olen perinteinen jouluhössöttäjä ja aina liian ajoissa kaikessa valmistelussa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, eihän tässä siis ole mikään kiire :D Mutta toisaalta, voiko koskaan olla liian ajoissa? ;) Mielummin niin päin!

   Poista

Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita!